Vágóhídi munkás tanfolyam

Vágóhídi munkás

2. EGYÉB ADATOK
2.1. A képzés megkezdésének feltételei:
2.1.1. Iskolai előképzettség: alapszintű, befejezett iskolai végzettséget nem igényel
2.1.2. Bemeneti kompetenciák: –
2.2. Szakmai előképzettség: –
2.3. Előírt gyakorlat: –
2.4. Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek
2.5. Pályaalkalmassági követelmények: –
2.6. Elméleti képzési idő aránya: 20 %
2.7. Gyakorlati képzési idő aránya: 80 %
2.8. Szintvizsga: –

Jelentkezzen most!

Vágóhídi munkás tanfolyam Duális Szak- és Felnőttképzés keretében

Ha kérdése van, forduljon bizalommal munkatársainkhoz!

2.9. Az iskolai rendszerű képzésben az összefüggő szakmai gyakorlat időtartama: –
3. PÁLYATÜKÖR
3.1. A részszakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakör(ök), foglalkozás(ok)
3.1.1. FEOR száma FEOR megnevezése A részszakképesítéssel betölthető munkakör(ök)
3.1.2. 7111-01
Vágóhídi munkás Állatbontó3.1.3. 7111-02
Vágóhídi munkás Állatkábító3.1.4. 7111-03
Vágóhídi munkás Állatszúró3.1.5. 7111-10
Vágóhídi munkás Böllér3.1.6. 7111-16
Vágóhídi munkás Forrázó
3.2. A részszakképesítés munkaterületének rövid leírása:
Az élő állatok átvétele, szakszerű kábítása, vágása, testtisztítása (szőrtelenítéssel vagy
bőrfejtéssel), bontása, hasítása, a főtermékek és melléktermékek elválasztása, a vágási termékek minősítése,
hűtése
A részszakképesítéssel rendelkező képes:
– állatot átvenni
– vágásra előkészíteni
– kábítást végezni
– vágni vagy szúrni, elvéreztetni, vért kezelni
– szőrteleníteni, tisztítani
– bőrt fejteni
– testet mosni
– testet bontani, zsigerelni
– testet hasítani, tisztítani
– bőrös félsertést vagy lehúzott (szalonna nélküli) tőkesertést előállítani
– bőr nélküli fél vagy negyed marhát előállítani
– előhűtést végezni
– felmérni, előkészíteni a szükséges anyagokat, eszközöket
– betartani a munka-, tűz-, környezetvédelmi, higiéniai és minőségbiztosítási előírásokat
– betartani a tevékenységre vonatkozó technológiai előírásokat
– adatot rögzíteni, feldolgozni, szolgáltatni, dokumentálni
– eszközöket használni, gépeket kezelni
3.3. Kapcsolódó szakképesítések
3.3.1. A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés-ráépülés
3.3.2. azonosító száma megnevezése a kapcsolódás módja
3.3.3. 34 541 03 Húsipari termékgyártó szakképesítés
4. SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK
4.1. A részszakképesítés szakmai követelménymoduljainak az állam által elismert
szakképesítések szakmai követelménymoduljairól szóló kormányrendelet szerinti
4.2. azonosító száma megnevezése
4.3. 10926-12 A húsipari és malomipari munkavégzés követelményei
4.4. 10927-12 Vágóhídi munka

Vágóhídi munkás vizsga menete, és egyéb információk
Élelmiszeripari szakmák: Vágóhídi munkás
Vágóhídi munkás tanfolyam

Felnőttképzés – Jelentkezés a Vágóhídi munkás tanfolyamra

Felnőttképzés
Kérjük tekintse meg megújult honlapunkat!
“IOSZIA” Duális Szak- és Felnőttképzési Akadémia – Válassz egy szakmát, és találd meg a hivatásod!
hirek.ws.all – hirek.ws.orszago

This entry was posted in Felnőttképzési hírek and tagged . Bookmark the permalink.